3 slimme manieren om te besparen op je MKB energie

Geld besparen binnen je onderneming? Zakelijke energie is naast de huur een van de grootste kostenposten bij een bedrijf. Daarom is het niet heel gek dat menig ondernemer jaarlijks bezig is met het toepassen van tips waarmee je energie en geld kunt besparen. Maar: waar begin je met besparen op je mkb energie wanneer je geen idee hebt wat je moet doen? In dit artikel lees je drie slimme manieren om met gemak te besparen op je energierekening. Het grote voordeel is dat dit niet alleen goed is voor je zakelijke portemonnee; de wereld knapt er ook van op wanneer je minder energie verbruikt. Wat wil je nog meer?

Gebruik een zakelijke energievergelijker voor de beste deal

Een van de meest eenvoudige tips is om na ieder energiecontract opnieuw op zoek te gaan naar een nieuwe energiedeal. Blijf in ieder geval nooit hangen bij je huidige energieleverancier. Veel ondernemers doen dit wel, zonder dat zij weten dat ze hier uiteindelijk veel meer geld mee kwijt zijn. Er is altijd ergens anders een betere aanbieding te vinden. Energiebedrijven willen namelijk altijd nieuwe klanten scoren, waardoor ze scherpere tarieven aan kunnen bieden dan de verlengingstarieven van je huidige contract. Gebruik altijd een zakelijke energievergelijker wanneer je op zoek gaat naar een ander energiecontract. Op Minder.nl vind je een energievergelijker waarmee je binnen no time een overzicht krijgt van aantrekkelijke energiedeals. Hieruit kies je je de aanbieding die het beste bij je bedrijf past en je betaalt nooit meer te veel voor je zakelijke energie.

Zorg voor een duurzaam bedrijfspand

Wat je ook kunt doen om minder te betalen voor je zakelijke energierekening is om je bedrijfspand te verduurzamen. Hier moet je uiteraard eerst een investering voor maken, maar uiteindelijk ben je minder geld kwijt aan je zakelijke energie. Wat je kunt doen? Heel simpel: check de isolatie van de vloeren, de muren, het dak en de ramen. Verbeter waar nodig de isolatie zodat er geen opgewekte warmte kan ontsnappen. Gebouwen die slecht geïsoleerd zijn verbruiken veel meer energie om bepaalde ruimtes warm te blijven houden. Het is dus heel logisch dat je energierekening in die gevallen hoger uitvalt. Dat is – ook logischerwijs – zonde van je geld. Een duurzaam bedrijfspand is dus beter voor het milieu en voor je zakelijke portemonnee.

Bespaar op je energie door innovatie

Tot slot kun je flink besparen op je zakelijke energie door te investeren in groene innovaties. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om groene zakelijke energie op te wekken met behulp van eigen zonnepanelen? Ook kleine windmolens en zonneboilers zijn voorbeelden van dergelijke duurzame ontwikkelingen. Je kunt zelfs voor een groen dak kiezen! Kortom: kijk eens wat er mogelijk is op het gebied van innoveren om op die manier minder geld kwijt te zijn aan je zakelijke energie. Het voorbeeld van zakelijke zonnepanelen is bijvoorbeeld dat je eenmalig een flinke investering maakt, waar je vervolgens van profiteert. Heb je je investering er namelijk uit? Dan maak je gebruik van gratis opgewekte energie! Ook dat is goed voor de wereld én voor je bankrekening. Wat hierbij mooi meegenomen is, is dat potentiële klanten vandaag de dag eerder kiezen voor een bedrijf dat iets aan duurzaamheid doet dan voor een bedrijf dat dit totaal niet doet. Het kan je uiteindelijk dus ook nog meer omzet opleveren. Ideaal toch?

Berichten gemaakt 28

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven