Aanhanger nodig?

U wilt een aanhangwagen kopen zoals je misschien dan al weet zijn er verschillende soorten aanhangwagens. Om je een eindje op weg te helpen, hier de meest bekende aanhangwagens op een rij. Welke aanhangwagen voldoet aan jou wensen?

 

Plateauwagens

De plateauwagen is een aanhangwagen waarvan de laadbak zich boven de wielen bevindt. Het voordeel hiervan is dat ze zijboorden open kunnen waardoor het laden en lossen van deze wagen een stuk gemakkelijker gaat. Ook is het mogelijk dat er pallets met bijvoorbeeld een auto op de aanhangwagen geladen kan worden. De plateauwagens zijn er vele uitvoeringen en gewichten.

 

Ongeremde aanhangwagens

Misschien wel een van de meest gebruikte aanhangwagen voor particulier gebruik. Deze aanhangwagens zijn vaak wat kleiner omdat het totaalgewicht niet meer dan 750 kg mag zijn. Een voordeel voor jou kan zijn dat je hier niet een speciaal E rijbewijs voor moet hebben. Nog een groot voordeel is dat deze aan hangwagens makkelijk manoeuvreerbaar zijn zowel gekoppeld aan de auto als los.

 

Bagage aanhanger

Deze aanhanger wordt zoals je misschien weet het meest gebruikt voor bijvoorbeeld kamperen of andere recreatieve doelen. Deze aanhangers worden vaak gebruikt voor langen afstanden daarom is een goede schokbrekers iets waar je zeker naar moet kijken om zo een reis naar de bestemming zo comfortabel mogelijk te maken. Er zijn verschillende goede merken op de markt dus laat u goed informeren

 

Schamelaanhangwagen

Deze aanhang wagens zijn vaak langer dan meeste andere aanhangwagens daarom zijn ze voorzien van een draaibare vooras. Dit maakt de aanhangwagen stabieler achter het voertuig rijdt. De kogeldruk zorgt ervoor dat er op de trekhaak geen grote drukkracht ontstaat als er bijvoorbeeld op de voorkant een flink gewicht staat. Er is wel een nadeel en dat is dat het achteruit rijden met deze schamelaanhangwagen vaak wat meer stuurmanskunst vereist.

 

Gesloten aanhangwagen

Als je de lading die vervoerd droog moet blijven zijn de gesloten aanhangwagen een must. De lading blijft veilig en droog afgeschermd van de buitenwereld zodat u lading veilig aankomt op bestemming. De panelen zijn zodanig geplaatst en afgewerkt in de profielen dat er bijvoorbeeld geen regen in de aanhanger kan komen. De gesloten aanhanger zijn er een vele maten en soorten, dit maakt dat die opties eindeloos zijn zodat er voor u zeker wat tussen zit.

 

Overige

Natuurlijk zijn er allerlei soorten trailers voor verschillende doeleinden denk hierbij aan een paardentrailer. Deze trailers zijn zo gemaakt zodat u het paard veilig kan vervoeren. Zorg voordat je de trailer huurt of koopt dat u het doel van de trailer duidelijk in beeld heeft.

Berichten gemaakt 28

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven