Alles wat je moet weten over consultancy

Consultancy is een veelzijdig beroep. Je krijgt te maken met een veelvoud aan takken en hiernaast kom je ook met veel mensen van verschillende niveaus in aanraking. Je krijgt als het ware de kans om bij veel bedrijven te kijken hoe het er intern aan toe gaat. Aan jou dan ook de taak om bedrijfsprocessen te helpen verbeteren. Maar wat houdt het beroep consultancy nog meer in? Je leest het hier.

Wat is een consultant?

Een consultant, ook wel adviseur genoemd, kan in dienst zijn bij diverse organisaties en geeft advies met betrekking tot verschillende bedrijfsonderdelen. Zo kun je adviseur zijn in personeelsmanagement, communicatie, milieu, ICT, leiderschap, kwaliteitsmanagement of marketing. Het gaat er hierbij om dat je de juiste informatie hebt en deze ook op een goede manier kunt overbrengen. Het is een veeleisend beroep, omdat klanten verwachten dat je al hun problemen oplost. Dit kan niet altijd het geval zijn, maar hier zul je dus ook goed over moeten communiceren. Naast het geven van advies houdt een consultant zich ook bezig met de acquisitie, het schrijven van offertes en de implementatie van het advies.

Waar vind ik een consultant?

Inmiddels zijn er overal in Nederland wel organisatieadviesbureaus te vinden. Neem bijvoorbeeld een adviesbureau Rotterdam of Amsterdam en Utrecht. Waar je maar wilt! Het is dan ook niet moeilijk om een consultant te vinden bij jou in de buurt. Naast dat er aparte consultancybureaus zijn, kunnen consultants ook in dienst zijn bij een grotere organisatie. Dit worden interne adviseurs genoemd. Zij worden door een organisatie ingehuurd om te helpen bij hun bedrijfsvoering. Ook zijn er consultants die zelfstandig werken en die ingehuurd kunnen worden als ZZP’er. Zij hebben meestal een eigen praktijk aan huis en gaan regelmatig naar het kantoor van hun klanten toe.

Berichten gemaakt 1

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven