Beveiliging van je eigen bedrijf

Een eigen bedrijf beginnen als zzp’er kan veel risico’s met zich meebrengen. Dit is dan ook de reden dat het op verschillende momenten best spannend kan zijn. Voornamelijk voor bedrijven die veel waardevolle spullen in hun bezitten, hebben grote investeringen hiervoor gedaan. Het zou heel erg zonde zijn wanneer dit gestolen wordt. Dit is dan ook een van de voornaamste redenen om ook te investeren is een bewakingscamera, of zelfs meerdere bewakingscamera’s. Waarom werken bewakingscamera’s nu zo goed tegen diefstal? Het kan voor preventie van diefstal zorgen, maar ook voor het oplossen en een dader pakken, want je wil natuurlijk niet dat iemand hiermee weg komt. Naast dat het handig is om te investeren in bewakingscamera’s is het ook eigenlijk noodzakelijk om een goede verzekering te hebben voor wanneer er toch wordt gestolen en je de dader niet kan vinden, maar ook dan: voor een verzekeringsmaatschappij is het fijn om beelden te hebben van de diefstal. 

Een beveiligingscamera schrikt af

Een beveiligingscamera werkt preventief, zorg er dan ook voor dat je de camera’s goed in het zicht hangt zodat wanneer de dader ziet dat hij gefilmd wordt hij/zij zijn/haar daden staakt, hij wil natuurlijk niet geïdentificeerd worden. Het wordt te risicovol om voor de dader om van jouw bedrijf te stelen en zal waarschijnlijk een ander doelwit kiezen. Nu kunt u dan denken: “waarom hang ik dan niet nep beveiligingscamera’s op?”. Dit is een mogelijkheid, maar stel het maakt de dader niet uit of u beveiligingscamera’s heeft dan ik het toch handig om een werkende camera te hebben voor identificatie en als bewijsmateriaal. 

Een beveiligingscamera identificeert

Helaas wordt niet iedere dader zoals hierboven aangegeven afgeschrikt door beveiligingscamera’s. Daarom zijn beveiligingscamera’s ook handig om een dader te identificeren, het zou zonde zijn om deze dader met zijn acties weg te laten komen. Voor de politie zijn dan de camerabeelden van groot belang bij het identificeren van de dader. Bovendien zal deze dader minder snel naar jouw terugkomen wanneer die nog niet is gepakt, want de kans dat die dan wordt herkent is veel groter.

Een beveiligingscamera verzameld bewijsmateriaal

Zoals hierboven ook genoemd, is het handig voor een verzekeringsmaatschappij om bewijsmateriaal van de overval te hebben. Zo krijg je sneller vergoeding voor de gestolen spullen. De camera's moet je voornamelijk op de meest waardevolle spullen richten, maar ook op de toegangswegen. Het kan namelijk zo zijn dat de dader pas het masker op doet net voordat die naar binnen gaat. Zo kun door je camera’s te richten op de toegangswegen toch een beeld krijgen van de dader zonder masker. 

Berichten gemaakt 28

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven