Cloud opslag zorg

Cloudopslag, ideaal voor in de zorg

In elk bedrijf is men natuurlijk voortdurend bezig om processen nóg verder te optimaliseren. De zorgwereld is hierin natuurlijk allerminst een uitzondering. Vlotte en efficiënte processen komen de resultaten nu eenmaal ten goede. Bovendien werkt het prettig voor het voltallige personeel. De zorg is een sector waarin elke dag weer een schat aan informatie wordt verzameld. Meestal gaat het dan om gegevens over patiënten. Cloud opslag in de zorg is dan ook geen overbodige luxe. Zeker in een tijdperk waarin een pandemie heerst en diverse zorgverleners deels vanuit huis werken, is cloudopslag duidelijk beter dan lokale opslag op harde schijven van computers. De volgende voordelen zijn verbonden aan het werken met cloudopslag.

Cloud opslag zorg

Altijd toegang voor zorgverleners

Zoals gezegd, tijdens de coronacrisis werken ook sommige zorgverleners (deels) vanuit huis. Maar ook als er geen pandemie heerst, is het fijn dat je als zorgmedewerker thuis nog eens wat dingen kunt afmaken. Administratieve handelingen bijvoorbeeld. Werken met cloudopslag is dan essentieel. Alleen dan kun je namelijk vanuit alle plekken jezelf toegang verschaffen tot de benodigde informatie. 

Aantrekkelijk qua kosten

Jarenlang zijn we het gewend geweest bestanden op te slaan op de harde schijf van een computer. Als deze vol was, moest je simpelweg een nieuwe schijf kopen. Dit is een prijzige aangelegenheid en bovendien heel omslachtig. Je moest namelijk je oude aan je nieuwe schijf koppelen. Maak je gebruik van cloudopslag en heb je extra opslagruimte nodig, dan regel je dat met een paar simpele muisklikken. Mede door deze efficiëntie is het nog goedkoper dan werken met harde schijven ook!

Cloud opslag zorg

Veiligheid gegarandeerd

Van een zichzelf serieus nemende aanbieder op het gebied van cloudopslag mag je simpelweg verwachten dat alle informatie er veilig is. Zeker in de zorgwereld is dat natuurlijk ontzettend belangrijk. Het laatste dat je wilt is natuurlijk dat patiëntgegevens openbaar zijn. Gelukkig is dat dankzij steeds geavanceerder wordende beveiliging ondenkbaar geworden.

Berichten gemaakt 50

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven