De beste schutting voor mijn tuin

Iedereen schermt zijn tuin af voor een beetje privacy. Het maakt niet uit of je een goede klik hebt met de buren ja of nee, je wil gewoon goed afgeschermd in je eigen tuin kunnen zitten. Als je schutting niet helemaal meer goed is en je toe bent aan een nieuwe kun je kiezen uit veel verschillende soorten schuttingen. In de deze blog bespreken we de meest voorkomende schutting en voor welk tuin deze het meest geschikt zijn.

Houten schutting

De meest bekende en uiteindelijk ook wel de meest voorkomende schutting in Nederland: de houten schutting. Voor een houtenschutting heb je niet zoveel materiaal nodig, een paar goede hardhouten palen voor extra stevigheid en planken om tussen de hardhouten palen te timmeren. Je kunt hiervoor verschillende soorten hout gebruiken. Je kunt de schutting zelf in elkaar zetten of kant en klare panelen kopen. Een houten schutting geeft een strakke afwerking, maar toch met een natuurlijke tint.

Betonnen met hout combinatie

Wat tegenwoordig erg populair is, is de betonnen schutting met houten panelen. De palen en bodemplaat zijn in dit geval van beton, en tussen de betonnen palen zetten ze dan houtenpanelen. Op deze manier heb je een houtenschutting look met een vleugje modern door het beton. Een ander voordeel van deze type schutting is dat je schutting langer meegaat. Wat bij hout vaak het probleem is, is dat het gedeelte wat in contact staat met de grond op den duur gaat rotten. Bij beton kan dit niet. Mocht het hout op den duur toch gaan rotten hoef je alleen maar het paneel te vervangen en kan de rest van de schutting blijven staan. Deze type schutting is geschikt voor mensen die graag een moderne tuin willen hebben.

Natuurlijk schutting

In Nederland komen er steeds meer tegeltuinen. Dit zijn tuinen die voor meer dan 80% uit tegels bestaan. Voor natuurliefhebbers is dit natuurlijk geen optie, en die vinden dit dan ook hartstikke zonde. Je hoeft je tuin niet afteschermen door een gefabriceerde schutting. Je kunt er ook voor kiezen een heg of een andere plant te plaatsen. Als je wel graag een groene afscheiding wil maar ook een beetje een strakke uitstraling dan kun je ook gaan voor een schutting met een ijzeren frame. Om dat frame kun je dan een klimop laten groeien. Een natuurlijke schutting is geschikt voor mensen die graag een groene tuin willen hebben en daarom is het goed om hier aandacht aan te besteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *