Manager

De voornaamste taken van de facilitair manager

Het is lastig uit te leggen wat een facilitair manager precies is. Dat komt doordat het een zeer veelzijdige functie is die bovendien binnen elke organisatie een andere invulling heeft. Doorgaans is het iemand die verantwoordelijk is voor een bepaald bedrijfspand en de medewerkers erin. Dus iemand die zorgt voor een prettige werkplek maar ook voor energie- en gas kosten, contacten houdt met leveranciers en nog meer. Hieronder lees je meer over de meest gangbare taken van de facilitair manager. 

Facilitaire diensten

Werknemers ondersteunen

Elke persoon in de organisatie moet kunnen werken in een goed onderhouden kantoor, moet zonder problemen zijn auto kunnen parkeren, en ’s middags lekker kunnen lunchen. Soms geven werknemers zelf aan dat er iets beter kan. Er komt bijvoorbeeld het verzoek binnen om een nieuwe bureaustoel. Je beoordeelt dan de noodzaak daarvan.

Inrichten van het pand

Je denkt na over hoe de bedrijfsruimtes efficiënter worden ingericht. Je adviseert over werkplekinrichting en interne verhuizingen. Stel dat de keuken verbouwd moet? Als facility manager heb je het bouwplan van het gebouw en kun je dus beoordelen of en hoe de verbouwingen gerealiseerd moeten worden.

project management

Contacten met leveranciers

Bij grote bedrijven worden veel aankopen centraal gedaan. Neem bijvoorbeeld de leasecontracten. Jij inventariseert de behoeftes en de financiële mogelijkheden. Op basis daarvan ga je bijvoorbeeld offertes aanvragen bij een paar kandidaat-leveranciers. Daarnaast geef je ook nog leiding. Je bent hoofd van bijvoorbeeld de afdelingen beveiliging, catering, schoonmaak en wagenparkbeheer.

Berichten gemaakt 59

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven