ECHTSCHEIDEN EN JE ONDERNEMING

Wanneer je gaat trouwen denk je niet dat er een dag kan komen dat je gaat scheiden. Het is echter wel belangrijk om vóór het huwelijk en tijdens het huwelijk goede afspraken te maken. Niet alleen zorgt dit voor duidelijkheid en transparantie voor beide partners, maar het zorgt ook voor gemoedsrust. Het vastleggen van duidelijke afspraken en verantwoordelijkheden voorkom je narigheid en onaangename verrassingen in de toekomst. Zo weet je ook waar je staat als het onverhoopt misgaat.

En dan komt ineens die dag die je niet had verwacht; je gaat scheiden. Er komt veel op je af. Neem een scheidingsadvocaat in Utrecht in de arm om je te begeleiden in het hele scheidingsproces.

ECHTSCHEIDING EN ONDERNEMING

Heb je een eigen onderneming? Dan is het nog belangrijker om de zaken goed geregeld te hebben. Het laatste wat je wilt is kopzorgen over de voortgang en consequenties voor jouw bedrijf. Is de onderneming van jou en ben je getrouwd onder huwelijkse voorwaarden? Hierin kan een regeling zijn opgenomen of, en zo ja hoe, de waarde van de onderneming moet worden verdeeld bij echtscheiding. Wanneer het vermogen en de schulden van de onderneming buiten het gemeenschappelijke bezit gehouden zijn, dan hoeft er geen verdeling van de waarde van de onderneming gedaan te worden.

Ben je in gemeenschap van goederen getrouwd? Dan moeten alle bezittingen verdeeld worden. Hierbinnen valt ook de waarde van je onderneming. Is er een verrekenbeding overeengekomen? Dan betekent dit dat de tijdens het huwelijk gespaarde inkomsten, jaarlijks verdeeld worden tussen beide echtgenoten. Heeft deze verrekening niet periodiek tijdens het huwelijk plaatsgenomen, dan zal de waarde van de onderneming  bij scheiding (gedeeltelijk) moeten worden verdeeld.

Omdat het knap ingewikkeld kan zijn wanneer je gaat scheiden en een onderneming hebt, is het zaak om je goed te laten adviseren door een advocaat in echtscheiding voor ondernemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *