Een nieuw kantoor

Al gaat het om een kantoorpand of een kantoor in eigen huis, een goede plek om te kunnen werken is altijd belangrijk. Een goede werkomgeving helpt immers met concentratie en motivatie, waardoor er meer en beter gepresteerd wordt. Om het perfecte kantoor te krijgen, zijn er drie stappen die gevolgd kunnen worden. Deze stappen staan hier beschreven, zodat iedereen een nieuw, goed werkend kantoor kan creëren.

Stap 1: kantoor uitruimen

De eerste stap van veel projecten is het leegruimen van de kamer of de afdeling. Alles wat er in zat, kan eruit, zodat er met een schone lei begonnen kan worden. Zeker voor grotere kantoren is het handig om een vuilcontainer in te huren. Zo kan alles in één keer worden weggegooid en zal het hele proces een stuk sneller gaan. Natuurlijk werkt het hebben van een vuilcontainer ook bij het renoveren of uitruimen van kantoren thuis. Dit komt omdat er vele verschillende maten containers bestaan. Het ligt er maar aan hoeveel afval er is.

Bij deze eerste stap is het ook altijd fijn om het kantoor grondig schoon te maken. Dit kan zelf worden gedaan of er kunnen mensen ingehuurd worden, maar het is altijd een goed idee om een schone kamer te hebben voordat het weer (her)ingericht wordt.

Stap 2: algemene inrichting

Stap twee wordt ook wel de ‘algemene inrichting’ genoemd. Wat hiermee wordt bedoeld, is de afwerking van de kamer. Denk bijvoorbeeld aan het afwerken van de muren en het plafond. Laat de vloer leggen en geef de muren een leuke, passende kleur. In veel kantoren is deze kleur gewoon wit, maar er kan ook gedacht wordt aan de kleuren van het bedrijf. Belangrijk in deze stap is de verlichting. Er is genoeg verlichting nodig in een kantoor, zodat mensen goed kunnen werken. LED lampen in het plafond zijn altijd aan te raden. Bij dit proces kan het voorkomen dat er nog rommel vrijkomt. Daarom is het handig om de bouwbakkie van stap één nog even te laten staan.

Het laatste deel van stap twee is een idee krijgen van waar verschillende spullen gaan staan. Denk bijvoorbeeld aan een klein keukentje in het kantoor of bankjes. Met deze ideeën in het achterhoofd kan de verlichting afgesteld worden.  

Stap 3: kantoor inrichting

En dan is het tijd voor stap drie, het inrichten van het kantoor. Zorg ervoor dat het meubilair van goede kwaliteit is. De prijs kan even slikken zijn, maar het zal over het algemeen wel beter werken en langer meegaan. Bij het inrichten van het kantoor kan er gedacht worden aan het inrichten van de bureaus en zitplekken en van het apparatuur in het kantoor. Daarnaast kan er gedacht worden aan decoratie, zoals leuke planten en een schilderijtje ergens. Natuurlijk kan een koffiezetapparaat niet vergeten worden.

Na het afronden van de derde stap is het nieuwe kantoor klaar om gebruikt te worden. Tijd om weer hard te werken!

Berichten gemaakt 25

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven