refurbished laptops

Een refurbished laptop: milieuvriendelijke, goedkope en verstandige aankoop

Iedereen die op zoek is naar een nieuwe laptop met oog op aanschaf zou er goed aan doen om te overwegen voor een tweedehands exemplaar te gaan. En nee, hiermee bedoelen we niet dat je een moet kopen via een online marktplaats. Hier zijn namelijk te veel kwaliteitsrisico’s aan verbonden. Beter is om voor een zogeheten refurbished laptop te gaan. Waar deze refurbished laptops precies vandaan komen en wat de voordelen hiervan zijn? Je leest er alles over in de volgende alinea’s. 

refurbished laptops

Waar komen refurbished laptops vandaan?

Een refurbished laptop is bijna altijd al gebruikt in een kantoorpand door een bedrijf. Doorslaggevend aspect hierbij is dat bedrijven hun laptops doorgaans erg snel van de hand doen en vervangen door nieuwe exemplaren. De te vervangen laptops zijn dan echter nog lang niet aan het einde van hun levensduur. Aangezien het enorm zonde is deze laptops dan maar af te danken worden ze verkocht aan computerspecialisten, meestal voor een vriendelijke prijs. Deze specialisten stomen de laptops dan klaar voor wederverkoop.

De voordelen op een rijtje

In vergelijking met nieuwe laptops en andere tweedehands laptops hebben refurbished laptops de volgende voordelen te bieden:

  • Het is milieuvriendelijk om voor refurbished te kiezen, want zo geef je een laptop een tweede leven. Er hoeven voor jouw laptop dan ook geen nieuwe grondstoffen te worden gewonnen.
  • Refurbished laptops zijn stukken goedkoper dan nieuwe laptops. De prijs-kwaliteitverhouding is sowieso dik in orde.
  • Bij refurbished laptops heerst een grote mate van transparantie. Als er tijdens de inspecties door de computerspecialisten een mankement is gevonden, dan wordt dat gemeld.
Berichten gemaakt 58

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven