Hoe je er goed uit kunt zien op de fiets

Welke man wil er nou niet goed uitzien? Wanneer vrouwen hun oordeel vellen over het uiterlijk van een man, kijken ze allereerst naar drie dingen: kleding, lichaam en houding. Het is dus niet vreemd dat steeds meer mannen een obsessie krijgen met de sportschool, vaker een rondje gaan joggen of op hun fiets springen. En ook tijdens deze work-outs zie je er graag op je best uit.

Maar eerlijk is eerlijk, met een fiets kan dat nog knap lastig zijn. Neem maar eens een kijkje naar de mensen die buiten langsfietsen. Veel fietsers zie je gebocheld over hun stuur hangen. Met een beetje wind waait je haar alle kanten uit. Stadsfiets heren met een casual tempo doen het nog wel aardig, maar voor serieuze sport fietsers is de elegantie ver te zoeken: een strak felgekleurd sponsor pak met zeem in de broek, helm en zonnebrilletje dat vooral functioneel wordt beoordeeld. Natuurlijk, al deze elementen zijn nodig om effectief en veilig te kunnen sporten. Maar kan je er ook nog steeds cool uit zien?

Fashion in fietskleding

Het gat voor functionele, veilige doch stylishe sportkleding is niet onopgemerkt gebleven. De markt voor fietskleding groeit enorm. De Olympische Spelen in Londen waren een belangrijke eye-opener om de fiets sport te promoten. De corona-pandemie, waar veel sporten werden uitgesloten maar fietsen nog steeds mogelijk was, leidde tot een enorme groei van hobby fietsers. En daar spelen grote merken slim op in. Zoals H&M, die in samenwerking met Brick Lane Bikes een elf delige fietsersoutfit uitbracht. Ook Levi’s bracht een ‘Commuter Series’  uit, evenals Le Coq Sportif.

Forens op de fiets

Wanneer je als forens fietst naar je werk, zal in veel gevallen je uiterlijk vertoon je ook een worst wezen. Met name wanneer het regent hoop je gewoon droog over te komen. Je hebt immers geen zin om de hele dag in een nat pak te zitten. Maar ik denk dat je zelfs als forens nog twee opties. De eerste is om te investeren in een waterproof outfit. Maar beter is om je op het werk om te kleden, en te investeren in een efficiënt sportpak. Zo loop je ook niet het risico dat anderen zich storen aan onaangename luchtjes of oververhitting op de fiets.

Sportieve fietser

Maar hoe kies je nou het juiste fietspak uit? Een ding is daarbij cruciaal: de mate van afstemming. Enerzijds de afstemming tussen de verschillende delen van het fietspak. Zorg voor uniformiteit in het pak en voorkom vloekende delen. Daarnaast is een goede match tussen jou en je fiets van belang. Een mooie blauwe fiets? Kies dan voor een fietspak met dezelfde tonen.

Op deze manier maak je ook als fietser een goede indruk!

Berichten gemaakt 25

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven