Rolcontainers

Met de vlam in de pijp: transport voor een goed doel

Als chauffeur met een eigen transportbedrijf, rijd ik door heel Europa en verder. Om werk zit ik nooit verlegen. Als ik zou willen kan ik zeven dagen in de week werken. Ik rijd graag. Werkdagen die starten om drie uur ’s nachts zijn voor ons, truckers, heel normaal. Uiteraard moeten wij ons aan de rijtijden houden. Daardoor komt het nogal eens voor dat we de nacht in de wagen moeten doorbrengen. Mijn vrouw is gelukkig gewend aan mijn werktijden. Zij is het visitekaartje van ons bedrijf. Ze doet de communicatie, de administratie en verder alle voorkomende werkzaamheden. Naast het werk voor de zaak, besteed zij nogal wat tijd aan het inzamelen van goederen die gebruikt of hergebruikt kunnen worden in landen als Polen, Roemenië en Hongarije.

Rollin’

Het inzamelen doen wij geheel via de officiële weg. We hebben een stichting opgericht die staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. De stichting is door de belastingdienst ANBI erkend. ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Voor onze donateurs betekent die status dat zij giften aan onze stichting mogen aftrekken voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting. We zamelen van alles in. Hierbij kun je denken aan kleding voor volwassenen en kinderen, dekens, knuffels, schoenen, fietsen, witgoed, medische hulpmiddelen, naaimachines of levensmiddelen. We hebben in ons dorp zelfs een club dames die het hele jaar door breien: wanten, sokken, truien, mutsen, sjaals en kinderdekentjes. Onze stichting draait op de giften van een aantal donateurs. Die hebben we hard nodig om de kosten te dekken.

Het levert ons persoonlijk geen geld op. Vier keer per jaar maak ik een rit ten bate van de stichting. Dan heb ik een wagen geladen met hulpgoederen. Voor het inzamelen hebben we een deel van onze loods gereserveerd. De goederen worden uiteraard zo economisch mogelijk ingeladen. Gelukkig zijn we in het rijke bezit van een aantal rolcontainers. Dat stapelt makkelijk en door de wieltjes kun je de goederen soepel verplaatsen zonder veel sjouwwerk. Dat spaart de rug. Het type rolcontainer dat wij hebben is bovendien handig op te slaan in de loods omdat ze in elkaar geschoven kunnen worden. 

Bestemming

Als we gaan rijden voor de stichting dan zijn we altijd met z’n drieën: mijn vrouw, een van de vrijwilligers en mijn persoon. Ter plaatse zijn er altijd mensen die kunnen helpen met uitladen en sjouwen. We rijden op verschillende bestemmingen in meerdere landen. We werken met contactpersonen van verschillende instellingen: tehuizen, (kleuter)scholen, buurthuizen en een psychiatrisch centrum. Zij kennen de mensen en spreken de taal. We worden altijd heel vriendelijk en gastvrij ontvangen. Niet zelden staat er een maaltijd voor ons klaar. We zien wel dat het nog steeds nodig is wat we doen. Daarom blijven we in actie zolang we fysiek kunnen bolwerken. Als het in je vermogen ligt moet een mens soms iets doen voor z’n medemens. Dit is onze bijdrage.

Berichten gemaakt 28

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven