Planten voor kantoor: zoveel voordelen

Wanneer je binnenruimtes verfraait met kamerplanten, voeg je niet alleen groen toe. Deze levende organismen hebben een wisselwerking tussen lichaam en geest op manieren die de kwaliteit van leven verbeteren. Volgens onderzoek kan het toevoegen van wat planten voor kantoor je helpen om je gezonder en gelukkiger te voelen. Hier lees je hoe!

3 gezondheidsbevorderende voordelen van planten op kantoor

1. Ze kunnen luchtverontreinigende stoffen verminderen. De wortels en grond van kamerplanten kunnen vluchtige organische stoffen in de lucht verminderden. Tijdens de fotosynthese “ademen” planten koolstofdioxide in en “ademen” ze zuurstof uit. Als planten koolstofdioxide ‘inademen’, nemen ze ook die luchtverontreinigende stoffen op en geven ze schone zuurstof af aan de lucht. Een betere luchtkwaliteit helpt je immuunsysteem in topvorm te houden, vermindert het risico op hartaandoeningen en verbetert je geheugen.

2. Planten kunnen therapeutisch zijn Werken met en in de buurt zijn van planten kan helpen psychologische stress te verminderen. Dit kan gevoelens van angst verlichten en stress verminderen.

3. Ze kunnen je mentale gezondheid een boost geven Het creëren van groene ruimtes in een werkruimte kan helpen stress te verminderen en je humeur te verbeteren.

Wat overwegen voordat je planten voor kantoor koopt.

Op de werkplek ben je wellicht niet elke dag aanwezig, dus zorg ervoor dat je weet hoeveel water hij nodig heeft en hoe vaak je hem water moet geven. Als je weinig licht op kantoor hebt, kun je overwegen een plant te gebruiken die kan gedijen in een omgeving met weinig licht. Planten voor kantoor ongedierte meebrengen. Een regelmatige controle op tekenen van ongedierte, is nodig zodat je meteen kunt handelen. Dus als je niet veel tijd hebt om te zorgen, kiest dan planten voor kantoor die als onderhoudsarm worden beschouwd:

  • Drakenplant
  • Aloë Vera
  • Spinnenplant
  • Philodendron
  • Monstera
  • Philodendron
Berichten gemaakt 9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven