Regel je zakelijke energie bij een bedrijfsverhuizing

Wanneer je midden in een bedrijfsverhuizing zit, is het niet heel gek dat je een aantal dingen vergeet te regelen. Wat je in ieder geval echt niet mag vergeten, is wat je met je zakelijke energiecontract doet. Bij een verhuizing naar een ander pand heb je immers ook gewoon energie nodig. In dat geval kun je twee dingen doen: of je neemt je bestaande zakelijke energiecontract mee naar je nieuwe kantoorpand of je besluit om een compleet nieuw contract voor je zakelijke of mkb energie af te sluiten. Voor beide gevallen is het goed om wat meer informatie te weten. Wat je moet doen met je zakelijke energiecontract bij een bedrijfsverhuizing lees je in dit artikel.

Neem je huidige energiecontract mee met de verhuizing

Verhuis je je onderneming naar een nieuw pand en heb je nog een bestaand energiecontract? Denk in dat geval goed na wat je met dat zakelijke energiecontract wilt doen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je contract vroegtijdig op te zeggen, maar in dat geval is het wel goed om te weten dat er weinig energiebedrijven zijn die dat zomaar laten gebeuren. Je hebt immers vooraf voor een bepaalde tijd een contract laten maken en afspraken gemaakt omtrent je mkb energie. Om een zogeheten opzegboete te voorkomen, is het daarom aan te raden om je huidige contract gewoon mee te nemen naar het nieuwe pand. Sterker nog: dit is in de meeste gevallen de meest goedkope optie bij een bedrijfsverhuizing. Daarom kiezen de meeste ondernemers voor het meenemen van het huidige energiecontract bij een verhuizing. Mocht er in het nieuwe kantoorpand al een energiecontract voor gas en stroom aanwezig zijn dan mag je huidige contract vaak wel worden geannuleerd. Het is raadzaam om hiervoor even contact op te nemen met je zakelijke energieleverancier.

Checklist zakelijke energiecontract bij bedrijfsverhuizing

Weet je eenmaal of je je zakelijke energiecontract meeneemt naar het nieuwe pand of niet dan is er nog een aantal zaken waar je op moet letten. Je wilt immers het liefst zo soepel en snel mogelijk verhuizen zonder al te veel problemen. In de onderstaande checklist lees je meer over wat je moet regelen voor je energie bij een verhuizing van je onderneming:

 

  • Weet je dat en wanneer je gaat verhuizen? Laat je huidige energieleverancier dit zo snel mogelijk weten. Meestal kost het even wat tijd voordat alle administratie helemaal up to date is. Dat kan je uiteindelijk dubbele energiekosten schelen.
  • Controleer de zwaarte van de energiemeters bij je nieuwe kantoor. Het kan namelijk maar zo zijn dat de aansluitcapaciteit daar groter is dan bij je oude bedrijfspand. Is dat het geval dan moet je meer betalen voor je zakelijke energie. Dat is natuurlijk zonde van je geld wanneer je niet zoveel energie hoeft te gebruiken. Mocht dit het geval zijn dan kan de netbeheerder zo’n aansluiting (tegen betaling) aan laten passen.
  • Check de meterstanden van je bestaande locatie en van de locatie waar je naartoe verhuist. Op basis daarvan is het voor de energieleverancier eenvoudiger om een rekening te maken. Steeds meer bedrijven beschikken over een slimme meter; zij hoeven niets te doen. De gegevens worden bij een slimme meter automatisch doorgestuurd.

Ga je toch voor een nieuwe energiecontract voor je bedrijf?

Het kan altijd gebeuren dat je toch een nieuw energiecontract moet of wilt aanvragen voor het nieuwe kantoorpand. In dat geval is het aan te raden om altijd een zakelijke energievergelijker te gebruiken. Een zakelijke energievergelijker is een online tool die op basis van jouw wensen en jaarlijkse energieverbruik op zoek gaat naar de beste en meest passende deals. Op Energie-Zakelijk.nl vind je zo’n tool waarmee je direct kunt beginnen met vergelijken en kiezen. Nadat je je gegevens hebt ingevuld krijg je een overzicht te zien met meerdere aanbiedingen. Hieruit kies je de energiedeal die het beste bij je bedrijf past.

Berichten gemaakt 25

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven