Rotterdam

Rotterdam

Rotterdam, wie kent deze mooie havenstad niet. De stad die bekend staat om zijn mentaliteit van hard werken. Van oudsher zijn de havens de blikvanger van de stad. Dagelijks worden hier duizenden containers verscheept. Maar Rotterdam heeft meer te bieden dan alleen de havens. In het centrum en op “De Kop van Zuid” zijn diverse mooie gebouwen gebouwd. Waaronder de absolute blikvanger nabij Station Blaak: De Markthal. Toeristen weten Rotterdam ook steeds vaker te vinden. De trekpleisters voor toeristen zijn met name de eerdergenoemde markthal, de Spido, de Euromast en Diergaarde Blijdorp. Daarnaast vergapen velen zich aan de twee iconen die Rotterdam Noord en Zuid met elkaar verbinden, de Erasmus en Willemsbrug.

Verleden en heden

In de tweede werelddoorlog is een groot deel van het centrum van Rotterdam gebombardeerd en verwoest door de Duitsers. Het centrum van de stad bestaat daarom niet meer uit de historische gebouwen van voorheen. Ook nu wordt er in de stad nog steeds gebouwd. De Coolsingel ondergaat een metamorfose en zal autoluw worden. Langs de maasoevers verrijzen diverse hoge appartementen en bedrijvencomplexen. In Rotterdam zal het toerisme een steeds grotere rol gaan spelen.

Eurovisie Songfestival

Dit jaar, in mei, zal het Eurovisie Songfestival in Rotterdam plaats vinden. Aangezien Nederland met Duncan Laurence vorig jaar de winst behaald heeft is Rotterdam de gastheer. Het evenement zal plaatsvinden in evenementencomplex Ahoy. De stad zal in de maand mei overspoeld worden door toeristen en songfestivalfans. De meeste hotels zitten ook al volgeboekt. Rotterdam zal op allerlei fronten profiteren van dit grootse evenement. De horeca en de winkels zullen hier ook van mee kunnen profiteren. De maanden voorafgaand aan het Songfestival zullen er diverse meetings plaatsvinden om alles in goede banen te leiden. Op onemeeting.com zal er veelvuldig gezocht gaan worden naar Vergaderlocatie Rotterdam. Ook zullen er honderden vrijwilligers worden ingezet om de toestroom van mensen en de informatievoorziening goed te regelen. Rotterdam zal er alles aan doen om de stad op de best mogelijke manier te promoten. Miljoenen tv-kijkers zullen een mooi beeld van de stad gaan zien. Het positieve effect van het songfestival zal ook in de komende jaren nog goed merkbaar blijven in de stad. De verwachting is dat het toerisme nog verder toe zal gaan nemen in de stad. Ook toeristen uit landen waar Rotterdam nu nog niet echt bekend is. Er zal de komende maanden nog veel werk moeten worden verzet maar Rotterdam zal er klaar voor zijn in mei.

Berichten gemaakt 28

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven