Schrootprijs, hoe werkt dat?

Om dat te bepalen, moet je natuurlijk beseffen dat het net zoals andere producten een marktwaarde heeft, althans ongeveer. Het heeft natuurlijk ook wat te maken met de vraag en aanbod. Je kan waarschijnlijk wel voorstellen wat er gebeurt als de grondstoffen opraken, wat met olie al langzaam aan het gebeuren is. De schrootprijs is dus wat voorspelbaar, maar af en toe ook variabel. Op de website kun je verder kijken naar een prijsindicatie en als je een grote lading hebt, denk maar aan 250kg, dan kun je ook nog een offerte aanvragen. Bedenk ook dat de prijsindicatie ook wat te maken heeft met wat voor soort metaal het is. Stel dat je bijvoorbeeld iets van aluminium hebt, dan zal dat wat meer waard zijn dan lood vanwege de kwaliteiten, maar ook van hoeveel het wordt gebruikt. Er zijn dus een aantal factoren waardoor je een prijs kan bepalen.

Apparatuur en onderdelen

Dat is het volgende punt waardoor je een prijs kan specificeren. Kijk maar bijvoorbeeld naar een koelkast, een wasmachine of een magnetron. Zulke apparaten hebben vaak een aanvullend aantal materialen die niet gewenst zijn, zoals plastic en rubber, wat ook de schrootprijs bepaalt. Echter heb je ook categorieën als computers en telefoons. Als het gaat om computers, dan moet je vooral denken aan memory cards en slots. Memory cards kunnen tot wel 20 euro per kg waard zijn, waarbij slots voor wat minder gaan. Toch kan het je nog wat geld opleveren. Wellicht kunnen oude telefoontjes je nog meer geld opleveren. Als je weet dat je rond de 4 euro per kg voor krijgt en je weet ook dat oude telefoontjes echt wat wegen…Besef hoeveel geld je daarvoor kan krijgen. Het punt is dus dat je het niet gelijk weg moet gooien, maar even checken of je daar geld voor kan krijgen.

Waarom doe je het eigenlijk?

Als je de schrootprijs hebt gezien, dan weet je al waarom je het doet. In plaats van het weggooien van je oud metaal, pak je daar nog even een paar centen op. Echter is er nog een ander factor waarom je het doet. Zoals eerder besproken is het een van de grondstoffen dat een keer op gaat raken, wat ook sneller zal gebeuren. Als je dan je oud metaal verkoopt in plaats van naar de Dar brengt, ben je meer van bewust dat je iets goeds voor de wereld aan het doen bent. Hoewel de Dar het vrij zeker ook recycled, weet je toch meer wat er met het metaal gebeurt als je het verkoopt. In Nederland is dat misschien niet van heel groot belang, maar in andere landen waar de overheid niet aan recyclen doet, is dat zeker van toepassing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *