internet vergelijken

Slim leven doe je zo

Er wordt veel geschreven en gezegd over het leven van tegenwoordig. Wat je voornamelijk terug hoort komen is dat de lat voor de jongeren en millenials vrij hoog ligt. We willen namelijk allemaal ‘slim’ leven. Namelijk zo efficiënt mogelijk, maar ook zo goedkoop, gezond en milieubewust mogelijk. Dit kan erg lastig zijn. Want hoe weeg je af wat de beste keuze is? Een goed begin is het halve werk, zegt men. Daarom heb ik in deze blog voor jullie een aantal tips neergezet die jullie een stap in de goede richting laten nemen wat betreft het ‘slim’ leven. En hou daarnaast ook in je hoofd: je leven hoeft (en kan) niet perfect te zijn.

Slim vergelijken

Een eerste tip van mij om zo goedkoop en bewust mogelijk te leven, is om te blijven vergelijken. Of je nou een bepaald abonnement afsluit, een auto koopt of een vakantie boekt: alles valt te vergelijken. Probeer bij deze keuzes dus niet alleen te kijken wat het goedkoopste of beste product is, maar ook of het product wel bewust is. Soms betaal je een paar euro’s meer voor iets, maar is het wel een veel bewuster product. Dan moet je kijken of je deze meerprijs het waard vindt. Maar blijf vooral nadenken! Ook bijvoorbeeld met je internet vergelijken kan je dit doen. Een eerste stap is natuurlijk om te kijken welke providers voor jouw adres beschikbaar zijn. Daarna ga je kijken welke provider het goedkoopst is. Maar kijk ten slotte ook even naar de duurzaamheid van de providers, want deze verschilt ook nog enorm!

Slim kiezen

Daarnaast kan je in je leven slimme keuzes maken wat betreft aankopen die je doet. Allereerst kan je bijvoorbeeld in je kledingaankopen kiezen voor duurzame kleding. Een aantal jaar geleden was duurzame kleding nog enorm veel duurder, maar tegenwoordig hebben ook bij de grote, goedkopere winkelketens vaak een ‘sustainable’ kledinglijn. De vraag is nog wel bij deze grote ketens in hoeverre de arbeidsomstandigheden van de kledingmakers ook goed zijn, maar dit is lastig om zeker te weten. Bij de wat kleinere bedrijven (met de wat duurdere kleding) zijn ze hier vaak transparanter over. Maar dan moet je dus weer kijken of je het de prijs waard vindt! Ook in andere keuzes kan je ‘slim’ kiezen, zoals bijvoorbeeld eten, boeken kopen (online is beter) en vervoer.

Slim onderhandelen

Tot slot kan je slim onderhandelen. Dit helpt je niet alleen financieel, maar zorgt er ook voor dat producten hergebruikt worden. Zo is het bijvoorbeeld leuk om, als je heel veel kleding hebt die je niet meer draagt, een kledingruil te organiseren. Vaak heeft iedereen wel iets wat je gewoon niet meer leuk vindt door het te vaak dragen, en misschien wordt een ander daar juist wel weer heel blij van. De kleding die niet meer zo mooi is of die niemand wil hebben kan je naar het goede doel doen. Op deze manier heb je goedkoop (of eigenlijk voor niets) nieuwe kleding en ben je bewust bezig. Tot slot kan je ook als je op marktplaats of een andere website/app iets wegdoet vragen of iemand wil ruilen. Of iemand gewoon gratis iets weggeven: Want waarom zou je er geld voor vragen als jij er anders toch niets meer mee doet? 

Berichten gemaakt 28

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven