Tips voor een bedrijfsverhuizing

Heb jij een eigen bedrijf en ga je naar een nieuwe locatie verhuizen? Dan komen hier verschillende dingen bij kijken. Het lijkt alsof dit een enorme klus is maar als je het vooraf goed plant valt het wel mee. Toch moeten er wel een aantal dingen gebeuren wanneer je jouw bedrijf gaat verhuizen. Ik heb onlangs geholpen bij een bedrijfsverhuizing en geef in deze blog een aantal tips.

Om te beginnen

Wanneer je van bedrijfslocatie gaat wisselen is het belangrijk om van te voren een goede planning te maken. Wanneer ga je wat doen? Persoonlijk vind ik het fijn om eerst een inventarisatie te maken van alles wat er meegenomen moet worden. Zodra je weet wat er verhuisd moet worden kun je namelijk gaan kijken naar vervoer. 

Of je nu een eenmanszaak hebt of een kantoor met meerdere afdelingen, je zal altijd transport moeten regelen. Er is namelijk een grote kans dat bureaus en stoelen niet in je eigen auto passen. Je kunt ervoor kiezen om, afhankelijk van de grootte van je bedrijf, een verhuisbedrijf in te huren. Zo is alles in 1 keer geregeld. Daarnaast kun je zelf een verhuisbusje huren en dan op en neer rijden. Dit kost wat meer tijd maar is kostenbesparend.

Zodra je de inventarisatie en transport rond hebt kun je gaan kijken naar welke datum je wilt gaan verhuizen. Als het om een kantoor gaat en er voornamelijk doordeweeks gewerkt wordt kun je de verhuizing het beste in het weekend plannen. Hierdoor lijden de werkzaamheden er minder onder.

De handen uit de mouwen

Er moet dus het één en ander gebeuren wanneer je van bedrijfslocatie gaat wisselen. Als je dit zelf wilt gaan doen, zal het veel tijd gaan kosten. Kijk daarom of je hulp kunt inschakelen. Wellicht willen vrienden of familie helpen, of als je werknemers hebt, kun je hen vragen om wat extra uurtjes in te zetten. Daartegenover kun je als beloning misschien een etentje regelen voor de helpende handen. Dat is nog eens gezellig ook!

Opruimen

Wanneer je alle benodigdheden netjes hebt verhuisd blijft er vaak nog rommel achter. Denk hierbij aan spullen die niet meer gebruikt worden, verpakkingen en ander bedrijfsafval. Hiervoor kun je gemakkelijk een afvalcontainer bij GP Groot huren. Dan kun je fijn al het afval in een container gooien en wordt het ook weer opgehaald. Dan hoef je daar niet meer naar om te kijken.

Ook kun je voor je nieuwe bedrijfslocatie meteen je afvalmanagement regelen bij GP Groot, zij helpen je ook bij het verduurzamen van jouw afvalinzameling. Zo ben je ook nog eens milieubewust bezig!

Berichten gemaakt 28

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven