stoomketels

Verduurzamen op Stoomketels

Groene energie en klimaatproblematiek zijn blijvende onderwerpen. Zo willen heel veel bedrijven maatschappelijk verantwoord ondernemen, en in de meeste gevallen doen ze dit ook. Ook de consument vindt duurzaamheid belangrijk. Ze willen graag weten hoe bedrijven aan hun energie komen. In de voedingsindustrie let circa 50% van de consument op duurzaamheid tijdens het kopen van producten uit de voedingsindustrie.

stoomketels

De keuze voor stoomketels gaat dan ook vaker uit naar elektrische stoomketels. De stoomketels van het Duitse merk Certuss en het Deense merk AB&Co zijn een mooi en duurzaam alternatief voor gasgestookte stoomketels.   

Elektrostoomketels van Certuss

Deze stoomketels maken gebruik van halfgeleidercontactoren. Hiermee is het vermogen van verwarmingselementen makkelijk te bedienen. De stoomketels zijn bedrijfsklaar en hebben een ingebouwd toevoerwaterreservoir en een watertoevoerpomp.

AB&Co Elektrische stoomketels

Voor grote industriƫle stoomvraag is de AB&Co elektrische stoomketel een optie. Deze stoomketels kunnen een capaciteit van 1500kW aan.

In 2020 zijn elektrische stoomketels opgenomen in de Energielijst (270104) Bij de aankoop van een elektrische stoomketel kom je in eerste instantie in aanmerking voor EIA, Energie-investeringsaftrek.

stoomketels

Voor bedrijven, die helaas geen mogelijkheid hebben tot de elektrische stoomketels zijn er ook andere opties om te verduurzamen.  Aanpassingen en onderhoud aan het bestaande stoomsysteem is mogelijk om het brandstofverbruik te verminderen. Door bijvoorbeeld het verlagen van de stoomdruk, het isoleren van ketel en leidingen, controles van condenspotten en het uitzetten van de stoomketel wanneer er geen stoomvraag is kan het brandstofgebruik tot 25% worden verminderd.

Liever advies over de verduurzaming op stoomketels? Neem dan contact met ons op. Meerdere bedrijven kozen voor een elektrische oplossing. Lees hier meer over in onze referenties.

Berichten gemaakt 55

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven