Voordelen van brochures drukken

Wellicht denk je dat een brochure wat achterhaald is en daarmee verleden tijd is. We doen tenslotte toch alles online, dus waarom tijd steken in een brochure? Alleen is dat allemaal wel zo? Iets fysiek vasthebben is tenslotte ook waardevol of ergens doorheen bladeren. Er zitten namelijk meerdere voordelen aan brochures drukken voor bijvoorbeeld je eigen onderneming. Een aantal vergeten voordelen willen we graag met je delen in deze blog. Wellicht ga je nu op een andere manier kijken naar brochures drukken voor je onderneming. Benieuwd? Lees hieronder dan verder!  

De vergeten voordelen van magazines drukken 

Ondanks dat er veel dingen online gebeuren zul je een brochure dus wel snel kunnen vergeten. Hoe mooi een smartphone of tablet ook is om dingen op te lezen, biedt een brochure ook voordelen. Je bent met een brochure namelijk even alleen maar gefocust op hetgeen dat daar in staat. Hoe vaak betrap je jezelf er wel niet op dat je iets aan het lezen bent op je smartphone en je allerlei berichten binnen krijgt. Ja, meteen uit de focus van dat leuke of mooie verhaal dat je aan het lezen was. Het lezen in een brochure biedt namelijk ook rust en oplettendheid met zich mee. 

Een ander vergeten voordeel is bijvoorbeeld dat een brochure lekker opvalt. Wanneer je flyers laat drukken en ergens neerlegt of posters laat drukken en gaat ophangen trekken die ook de aandacht, maar de boodschap is korter. In een brochure kun je tenslotte véél meer informatie kwijt. Wat je wilt met een poster zoveel relevante informatie in een klein stuk plaatsen hoef je daar met een brochure niet over ruimte na te denken, want dat heb je genoeg. 

Het middelpunt van de aandacht 

Een tablet of smartphone is eigenlijk al wat gewoontjes. Iedereen heeft er tenslotte tegenwoordig één of beide. De impact via een scherm wordt daardoor ook kleiner. De fysieke aanwezigheid van een brochure of magazine daarentegen trekt altijd net wat extra aandacht. De aandacht blijft volledig bij de inhoud en raakt daardoor niet snel afgeleid. Ook heb je met een brochure iets tastbaars vast. Het fysiek vasthouden van iets draagt bij aan een stukje loyaliteit. Een brochure kan ondersteunende informatie bieden voor vakmensen, het kan promotiemedia bevatten, maar ook een stukje ontspanning om even doorheen te bladeren en te lezen. 

Tot slot heeft een brochure lezen als voordeel dat het beter is voor de ogen. Je staart namelijk niet naar en schermpje, maar gewoon naar papier. Hierdoor schijnt er niet continu licht op je ogen van bijvoorbeeld een smartphone of tablet. Het wordt bijvoorbeeld ook afgeraden om een uur voor het slapen gaan nog achter je telefoon te zitten. Een brochure heeft dat probleem niet en lezen voor het salpen gaan biedt tenslotte ook meerdere voordelen. 

Berichten gemaakt 7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven