Waarom doen er mensen aan CDF trading?

Om de bovenstaande vraag te begrijpen moeten we allereerst begrijpen wat CDF trading is. CDF trading is het handelen is CDFs. Wat is een CDF? Een CDF is een contract for difference. Wat betekent deze technische term? Een CDF is een afgeleid product ook wel derivaat genoemd. Dat houdt in dat een CDF altijd afgeleid is van iets, bijvoorbeeld een aandeel. Als je dan een CDF koopt koop je niet het echte aandeel maar het afgeleide product: de CDF. Waarom kopen mensen CDFs? Mensen kopen CDFs omdat het financiële instrumenten zijn waarmee je kan speculeren. Mensen speculeren omdat ze hopen in korte tijd grote winsten te boeken.

CDF trading: alleen voor de grote jongens?

Als mensen de term derivaat horen dan haken er veel af. Dit komt omdat derivaten vaak worden beschouwd als complexe producten, die alleen voor de ervaren bankiers zijn die werken voor de grote zakenbanken. Het tegendeel is heden waar. CDF trading is iets wat tegenwoordig relatief toegankelijk is. Dit komt omdat er veel brokers hun diensten online aanbieden. Veel van deze brokers staan toe dat mensen zelfs met relatieve kleine bedragen beginnen met het speculeren met CDFs. Zorg altijd dat je met een betrouwbare broker in zee gaat. In Nederland stelt de overheid een reeks eisen aan dit soort bedrijven. Check van te voren of deze bedrijven aan de juiste wet en regelgeving voldoen.

Waarom doe ik niet aan CDF trading?

De reden dat ik niet aan CDF trading doe is dat ik het achterliggende product bijvoorbeeld een aandeel wel zelf wil bezitten. Ik hoop wel in aandelen en cryptos gehandeld maar nooit in derivaten. Als je dat wel wilt doen, laat je doen goed voorlichten door kenners en experts. Lees je ook goed in. Bestudeer meer dan een website. Ga het gesprek aan met iemand die ervaring heeft met CDF trading. Vaak worden CDFs gebruikt voor handel op de korte termijn. Dat is vaak risicovol. Men doet dit omdat men hoopt op hoge rendementen. Hoge rendementen betekent vaak ook veel risico. Een ding dat ik in al mijn blogs over beleggen expliciet behandel is: beleg nooit met geld wat je niet kan missen. Het is verstandig om alleen geld te beleggen dat je kan missen. Het is verder altijd verstandig om voldoende gespaard te hebben. Veel kenners adviseren ten minste drie maanden vaste lasten (inclusief eten en alle andere standaard uitgaven).

Berichten gemaakt 25

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven