kabelgoot

Wat is een kabelgoot en waarvoor gebruik je ze?

Kabels: die moet je ergens laten. Of het nu gaat om kleine en korte kabels of juist dikke, grote hoeveelheden kabels, het staat altijd goed als je ze zoveel mogelijk netjes wegwerkt. Dat kan bijvoorbeeld met een kabelgoot. Bedrading van gebouwen kun je ook netjes wegwerken op die manier. 

kabelgoot

Wat is een kabelgoot?

Een kabelgoot is een goot die elektriciteitsdraden en elektriciteitskabels van de ene plek naar de andere plek voert. Dankzij de kabelgoot kan dit zonder dat de draden los hangen of liggen op een onhandige plek. Bij de elektrische bedrading van gebouwen wordt een kabelgootsysteem gebruikt om geïsoleerde elektrische kabels te ondersteunen die worden gebruikt voor stroomverdeling, besturing en communicatie. De elektriciteitsdraden en kabels transporteren elektriciteit zodat verlichting of andere elektrische apparaten aangesloten kunnen worden.

kabelgoot

Verschillende soorten kabelgoten

Net als met elk ander product zijn er natuurlijk een aantal soorten om uit te kiezen. Allereerst zijn er kabelgoten die volledig afgesloten zijn aan de bovenkant, dus zoals een holle cilinder. Andere goten hebben alleen een goot en geen ‘dak’. Sommigen zijn zelfs in een netvorm gemaakt van staal. Daarnaast verschillen ze natuurlijk op het gebied van afmetingen.

Berichten gemaakt 50

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven