Wat zijn de voordelen van groene energie voor je bedrijf?

Vandaag de dag stappen steeds meer ondernemers in Nederland over op een groene bedrijfsvoering. Wat andere ondernemers vaak niet weten, is dat ze dit al kunnen doen door kleine stapjes te zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het overstappen op groene zakelijke energie of door het isoleren van het kantoorpand. Ben je ook een ondernemer en heb je interesse om groener te werken, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Geen zorgen – in dit artikel lees je enkele simpele tips waarmee je direct kunt starten.

Help de wereld een handje met duurzame stroom

Een van de grootste voordelen, al dan niet hét grootste voordeel, van groene energie voor je bedrijf is het feit dat je op die manier een steentje bijdraagt aan een beter milieu. Zoals je misschien wel weet is de productie van grijze energie enorm schadelijk voor het milieu. Dat ligt voornamelijk aan de vele uitlaatgassen die vrijkomen bij het productieproces van deze vorm van stroom. Kijken we naar hoe groene energie wordt opgewekt, dan zien we dat daar veel minder uitlaatgas (CO2) bij vrijkomt. Ook is het interessant om naar de energiebronnen te kijken van beide vormen stroom. Bij grijze energie wordt er geput uit fossiele bronnen, zoals aardolie en steenkool. Dat zijn stuk voor stuk bronnen die op een dag op zullen zijn. Groene stroom wordt daarentegen geproduceerd uit natuurlijke bronnen die onuitputtelijk zijn. Dat betekent dat je daar voor altijd gebruik van kunt maken! Hierbij kun je denken aan de zon als energiebron, maar ook aan de wind of de zee.

Je kunt je eigen groene energie opwekken

Wat ook prettig is aan groene stroom is dat het een vorm van energie is die je zelf op kunt wekken. Bij grijze energie kan dat absoluut niet. Steeds meer mensen in Nederland stappen over op zonnepanelen om op die manier zelfvoorzienend te kunnen zijn. Met die zonnepanelen wek je groene stroom op uit zonnestralen – een verantwoorde vorm van energie. Het maakt hierbij niet uit of je energie nodig hebt voor een grootzakelijk bedrijf of wanneer je gebruik wilt maken van energie zakelijk zzp; er is voor ieder verbruik een oplossing mogelijk met zonnepanelen. Het is afhankelijk van je jaarlijkse energieverbruik hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Hierbij geldt: hoe meer zonnepanelen je moet hebben, hoe hoger de investering is. Onthoud echter altijd wel dat je op een gegeven moment gebruik kunt maken van gratis stroom. Zonne-energie is immers kosteloos, aangezien zonnestralen gratis beschikbaar zijn. Dat duurt een paar jaar, maar al met al is het dus ook nog eens een goede investering wat betreft je financiën.

Groene energie is goed te betalen

Ook wanneer je niet meteen over wilt stappen op zakelijke zonnepanelen is het goed om te weten dat overstappen op groene energie voor je bedrijf alsnog financieel aantrekkelijk is. Veel mensen denken tegenwoordig nog steeds dat groene stroom duur is. Dat is gelukkig allang niet meer het geval; er is namelijk vandaag de dag meer keuze op het gebied van groene zakelijke energie dan enkele jaren geleden. Daarnaast willen deze groene energiebedrijven altijd nieuwe klanten trekken, waardoor ze regelmatig strooien met leuke cadeaus of kortingen bij een nieuw energiecontract. Je kunt net zoals bij grijze energie het geval is een zogeheten zakelijke energievergelijker gebruiken om zo het goedkoopste energiecontract voor jouw situatie te krijgen. Het enige wat je hiervoor moet weten is je jaarlijkse energieverbruik en eventueel extra wensen. Vervolgens gaat zo’n vergelijker op zoek naar de beste match. Je krijgt hierbij altijd meerdere energiedeals te zien, waaruit je zelf vervolgens het beste energiecontract voor jouw bedrijf kiest.

Berichten gemaakt 28

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven