Werk zoeken in de schoonmaakbranche

Stel je zoekt werk in de schoonmaakbranche, maar komt niet veel tot geen openstaande vacatures tegen op het internet en kunt je hierdoor ook nergens aanmelden voor een baan als schoonmaker of schoonmaakster? Dan zijn er een aantal mogelijkheden waar je gebruik van kunt maken om alsnog werk te zoeken in de schoonmaakbranche. Hieronder lees je een aantal opties.

Verstuur een open sollicitatie

Op het moment dat er geen sprake is van een open vacature zou de eerste stap kunnen zijn zelf op zoek te gaan naar een bedrijf waarin je zou willen werken als schoonmaker. Eenmaal zo een bedrijf gevonden is het aan te raden alvorens je over gaat tot het schrijven van een email de nodige research met betrekking tot het bedrijf te doen. Het is in elk geval goed en handig om alvast het een en ander te weten over het bedrijf waar je solliciteert. Nadat je de nodige research hebt gedaan kun je een sollicitatiebrief schrijven. De sollicitatiebrief is niet anders dan een gewone sollicitatiebrief. Geef aan dat je graag wilt solliciteren als schoonmaker en vertel uiteraard over je hoge motivatie. Stuur een nette en formele mail en wacht vervolgens rustig af tot je een reactie krijgt.

Pleeg een telefoontje


Indien er een bedrijf is waarvan je denkt dat ze best eens een nieuwe schoonmaker zouden willen, ondanks het feit dat ze geen vacature online hebben staan, kan het slim zijn om even te bellen naar het bedrijf. Kom aan de telefoon netjes en formeel over. Stel je zelf rustig voor en vertel dat je op zoek bent naar werk in de schoonmaakbranche. In veel gevallen zul je doorverwezen worden naar de mail. Het handige aan het eerst plegen van een telefoontje en het daarna pas sturen van een mailtje is echter dat het bedrijf al weet dat er een mail van jou binnen zal komen. Veel bedrijven houden hier dan rekening mee en sturen de mail direct door naar de juiste afdeling. Eerst bellend wekt overigens ook een persoonlijkere indruk dan het direct verzenden van een mailtje. `om een nog persoonlijkere indruk te maken kun je eventueel langs gaan bij het bedrijf en daar vertellen dat je op zoek bent naar werk in de schoonmaakbranche. In sommige gevallen krijg je dan een sollicitatiebrief mee, maar dit is een procedure waar tegenwoordig nog slechts weinig bedrijven gebruik van maken. Bellen en mailen maken vrijwel alle bedrijven gewoon gebruik van.

Aanmelden bij uitzendbureau

Het is ook een mogelijkheid om je aan te melden bij een uitzendbureau die jou helpt met het zoeken van een uitdagende baan in de schoonmaak, zoals het bedrijf Gewoon Voor Jullie. Zo’n uitzendbureau helpt je op weg om jouw nieuwe baan in de schoonmaak te vinden. Met behulp hiervan kom je alles te weten over verschillende schoonmaak vacatures in Waalwijk!

Berichten gemaakt 7

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven