Zo werkt (bedrijfs)ontruiming

Vele ondernemers zullen een of meerdere bedrijfspanden in bezit hebben. Het kan dan ook zo zijn dat je niet elk pand of ruimte zult of kunt gebruiken. In dat geval is het handig om de ruimte te verhuren. Zo kun je elke maand een mooi vast bedrag binnenhalen. Echter kan het natuurlijk voorkomen dat een ruimte ontruimd moet worden. In dit artikel lees je hier meer over.

Een bedrijf laten ontruimen

Bij een bedrijf ontruiming komt een hoop kijken als de huur wordt opgezegd. Als er bijvoorbeeld systeemwanden, plafonds of scheidingswanden zijn geplaatst dan dienen deze vakkundig gedemonteerd te worden. Ook zal er vaak vloerbedekking verwijderd moeten worden. Dit is een intensieve klus, als een vloerbedekking bijvoorbeeld verlijmd is, dan moet dit met chemicali├źn losgeweekt worden en dienen de achterblijvende lijmresten ook chemisch verwijderd te worden. Een professionele opruimingsdienst kan eventuele beschadigingen aan de vloer vaak ook opvullen en egaliseren.

Ook zal een ontruimingsdienst het oude meubilair voor je kunnen verwijderen, alles wordt dan ter plekke gedemonteerd, gescheiden en afgevoerd. Als je een casco bedrijfspand hebt gehuurd dan is er alleen standaard elektronische apparatuur aanwezig, wat vaak niet voldoet aan wensen van een huurder. Het is daarom van belang om elektronische uitbreidingen weer terug te laten brengen naar originele staat. 

Illegale activiteiten laten verwijderen

Het kan gebeuren dat een verhuurd pand is gebruikt voor illegale activiteiten. Vaak vertrek de huurder met de noorderzon en blijf jij als verhuurder achter met de lasten. Een hennepplantage ontruimen is een flinke klus. Het pand is vaak in een niet al te beste staat en er kunnen gevaarlijk situaties ontstaan door bijvoorbeeld openliggende of niet goed functionerende elektra. Huur daarom ten alle tijden een specialist in die zorgvuldig en vakkundig te werk gaat, zoals Vabos.

Berichten gemaakt 5

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven