Zo word je een expert!

Het is lastig om in het huidige financiële klimaat als ZZP’ er aan de slag te gaan. Dit klinkt als een excuus om niets zelf te ondernemen, maar niets is minder waar. Elke periode in de geschiedenis kent wel mensen die zelf een bedrijfje zijn begonnen waar het vervolgens plat sloeg. Het kan lastig zijn om je hoofd boven water te houden, zeker als je een eenmansbedrijf bent begonnen. Maar dit bericht is niet om mensen te ontmoedigen, ik wil mijn lezers juist de spirit geven om harder door te werken. Vaak is er maar een truck die mensen over het hoofd kijken als het gaat om succesvol worden. Ik zeg niet dat het een simpel iets is, je zal er waarschijnlijk hard voor moeten werken, maar mocht je nu moeite hebben, lees dan deze blog!

Kies een vakgebied

Het kan zijn dat je onlangs een bedrijf bent begonnen en je afvraagt waarom niemand je belt. Een goed voorbeeld is een goede vriend van me, Gerrit. Hij besloot afgelopen zomer een klein bouwbedrijf op te richten in de buurt van Rotterdam. Zelf woont hij net buiten het centrum, maar hij dacht dat het toenemende aantal starters in de binnenstad zou zorgen voor kleine klusjes. Dit gebeurde ook, maar niemand belde hem. Hoe kan dit? Gerrit besloot toen hij zijn bedrijf oprichtte zich niet op een specifiek iets te focussen, maar op klussen in het algemeen. Dit is niet handig in een wereld waarin mensen met behulp van hun mobiel alles wat ze maar willen weten kunnen opzoeken. De meeste mensen kopen dan zelf een boor en prutsen zelf wat aan. Je doet er als ZZP’er slim aan op te focussen op een niche. Het liefst iets wat de normale man niet kan.

Verbouwingen

Ik vertelde dit verhaal aan Gerrit en die was onder de indruk van mijn argumenten. Een sterke is dat wanneer je je eigen bedrijf specialiseert je ook minder diverse producten hoeft in te slaan omdat je elke keer hetzelfde doet. Zo voorkom je onkosten en blijft er meer geld over aan het eind van de maand om je service of producten te verbeteren. Ik raadde, gebaseerd op zijn werkverleden aan om zich te specialiseren in het leggen van vloerverwarmingen. Op die manier hoeft hij zich slechts te bekommeren op het inkopen van zwaluwstaartplaten, beton, leidingen en underlayment platen. Ik ben benieuwd hoe zijn bedrijf er over een paar maanden voor staat.

Berichten gemaakt 25

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven